24 Haziran Seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adaylarının Twitter’daki görünümü araştırılıyor

İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Seçimlerinde Siyasi Partiler ve Başkan Adaylarının Sosyal Medyada Temsil Biçimleri” başlıklı araştırma projesi yapılıyor.

Cumhurbaşkanı adaylarının açıklandığı tarihten itibaren Twitter üzerinden başlayan veri toplama çalışmaları sonucunda ilk bulgular elde edildi. Veri toplama aşaması 24 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek.

İletişim fakültesi tarafından başlatılan araştırma projesine üniversitenin diğer bölümlerinden akademisyenler de katkı sağlıyor. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kaplan ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Dinçer, iktisat bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Varlı, işletme bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kaplan destek veren akademisyenler arasında yer alıyor. Bu çerçevede 6 Haziran Çarşamba günü araştırmada gelinen aşamanın değerlendirilmesi için bir toplantı yapıldı. Toplantıya iletişim fakültesinden Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan, Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Çelikiz, Osman Doğan ve Ali Kıvrak katıldı. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kaplan ve iktisat bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Varlı toplantıda veri toplama ve işleme aşamaları ile istatistiksel analiz yöntemleri hakkında bilgi verdiler.

Araştırmanın ilk bulguları 11 Haziran Pazartesi günü İbn Haldun Üniversitesi’nde düzenlenecek 24 Haziran’a Doğru Siyasi Aktörler ve Seçim Süreci başlıklı panelde Sosyal Medya ve Seçim başlıklı oturumda sunulacak.

Haber: Ali Kıvrak, Osman Doğan