Dr. Hakkı Öcal, siber güvenlik zirvesinde sunum yaptı

Ankara’da 15 Mart Perşembe günü 2. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde kamu kurumlarının çevirimiçi mecralarının siber güvenliğin nasıl sağlanabileceği tartışıldı, zirvede İbn Haldun Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Hakkı Öcal, “Siber Güvenlikte En Zayıf Halka: İnsan ve Sosyal Mühendislik” başlıklı bir sunum yaptı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) evsahipliğinde ikincisi düzenlenen zirvede kamu ve özel sektör temsilcileri biraraya gelerek kamu kurumlarında siber güvenliğin temini için hangi tedbirler alınması gerektiğini istişare ettiler. Zirveye bilişim uzmanları, hukukçular, kamu kurum ve kuruluşları mensupları, kolluk kuvvetleri, uzmanlar ve akademisyenler katıldı.

Zirve, e-Safe kurucusu Musa Savaş’ın girizgah konuşmasıyla başladı.

İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Hakkı Öcal “Siber Güvenlikte En Zayıf Halka: İnsan ve Sosyal Mühendislik” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Diğer sunum başlıkları ise “Siber İstihbaratın Kamu Güvenliği İçin Rolü ve Önemi”, “Sinyal İstihbarat ve Mobil Casusluk”, “Kamu Web Uygulamalarının Güvenliği”, “Buzdağının Görünmeyen Kısmı: Kullanıcı Sözleşmeleri” ve “SOME’lerin Kurulmasına İlişkin Yasal Düzenlemeler” olup mevzunun güvenlik ve hukuki yönleri tartışıldı.

Daha evvelki e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi, 30 Mart 2017’de yapılmıştı.