İstanbul Medya Konuşmaları Serisi Başladı

İnternetin yaygınlaştığı ve sosyal medya platformlarının habere ulaşmada önem kazandığı günümüzde gazetecilik mesleği de dönüşmektedir. İbn Haldun Üniversitesi Medya&İletişim Bölümü olarak İstanbul Medya Konuşmaları serisiyle televizyonda ve gazetelerde çalışan gazetecileri konuk ederek hem gündemdeki konu başlıklarını hem de medya yapısındaki değişimi konuşma mecrası sunmayı hedefledik. Üniversitemizin Süleymaniye Binası’nda yapılan programlar öğrenciler, gazeteciler ve halkın katılımına açıktır.

İlk İstanbul Medya Konuşmaları Serisinde TRTWorld’de gazeteci ve editör olarak çalışan Elis Gjevori The Portrayal of Ethnic Minorities in the British Media başlıklı araştırması hakkında sunum yaptı. 20 Aralık 2018’de İbn Haldun Üniversitesi Sâlis Medresesi’nde yapılan toplantıda sunumun ilk kısmında İngiliz Medyası’nda gazete ve televizyon kanallarının editoryal eğilimi, ikinci kısımda ise farklı medya organlarında azınlıklarla ilgili çıkan haberlerde bu toplulukların nasıl tasvir edildiği tahlil etti. E. Gjevori Web aramalarında azınlıkların görsel temsilinde olumsuz içeriklerin daha fazla sayıda çıktığı ve önyargılara zemin hazırladığını ifade etti.  Yoğun bir katılımın olduğu seminer soru-cevap oturumuyla tamamlandı.