Perspektif Fotoğrafçılık Kulübü Temel Fotoğrafçılık Eğitimleri Başlıyor

İbn Haldun Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Perspektif Fotoğrafçılık Kulübü’nün başlattığı “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi” projesinin ilk semineri yapıldı. Seminer İletişim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Hakkı Öcal tarafından gerçekleştirildi. Öcal, usta fotoğraf sanatçısı Ara Güler’le yaşadığı hatıralarını ve çeşitli gazetelerde çalışırken elde ettiği fotoğrafçılık deneyimlerini anlattı.

“f/8 and be there”

Dr. Öcal, konuşmasında an’ın önemini ve fotoğrafçının o anı yakalamak için sürekli sahada olması gerektiğini anlattı. Fotoğrafın teknik özelliklerinin  de iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Öcal, öğrencilere “f/8 and be there” deyimini unutmamalarını hatırlattı.

Temel Fotoğrafçılık Eğitimi Projesi

Perspektif Fotoğrafçılık Kulübünün hazırladığı  ve 10 hafta sürecek olan “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi” projesi, hem teorik hem de pratik içeriğiyle öğrencilere fotoğraf sanatı hakkında deneyim kazandırmayı amaçlıyor. Eğitimler fotoğraf dünyasından profesyonel fotoğraf sanatçılarının katılımıyla, İletişim Fakültesi Arş. Gör. Ali Kıvrak sorumluluğunda gerçekleştirilecek.